Oppsigelsen ble levert til utenriksminister Mike Pompeo fredag.

McGurk trekker seg i protest mot president Donald Trumps beslutning om å trekke ut de 2.000 amerikanske soldatene i Syria. Spesialutsendingen sa for bare få dager siden at det ville være uforsvarlig å tro at IS er nedkjempet og trekke ut de amerikanske soldatene.

Trump selv reagerer på oppsigelsen i en rekke twittermeldinger.

– Brett McGurk, som jeg ikke kjenner, ble utnevnt av president Obama i 2015. Han skulle forlate posten i februar, men han sa nylig opp. Er han ute etter oppmerksomhet? Fake News gjør en så stor greie ut av en ikke-sak! skriver Trump.

«På vikende front, men fortsatt ikke bekjempet»

– Hadde noen andre enn deres favorittpresident, Donald J. Trump, kunngjort at våre soldater får vende hjem glade og friske etter å ha beseiret ISIS i Syria, ville den personen blitt den mest populære helten i USA. Men ikke når det er meg, for da blir jeg heller angrepet av Fake News-mediene. Galskap! legger han til. ISIS er et annet navn på ekstremistgruppen IS.

McGurk skriver i sin avskjed at IS var på vikende front, men fortsatt ikke bekjempet. Om uttrekningen kommer for tidlig, vil områdene stå igjen i den samme situasjonen som det var den gangen IS fikk fotfeste opprinnelig.

Spesialutsendingen i koalisjonen mot IS mener at kampen isteden burde styrkes nå som man er i innspurten å bekjempe terroristgruppen.

Nyheten om at spesialutsendingen trekker seg kommer bare dager etter at USAs forsvarsminister Jim Mattis trakk seg. Årsaken til at Mattis ga seg som forsvarsminister, skal være president Donald Trumps beslutning om at han vil trekke ut de 2.000 amerikanske soldatene i Syria.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

På Twitter er hun teknologi-Berit - på Instagram er hun personen Berit
Berit Svendsen er internasjonal direktør i Vipps. På nett er hun opptatt av sine forskjellige roller alt ettersom hvilken SoMe platform hun bruker.
01:04
Publisert: