Dermed har faren for en såkalt «shutdown» – en stenging av mange amerikanske offentlige etater – rykket nærmere.

Natt til torsdag norsk tid godkjente Senatet en budsjettavtale om finansiering av statsapparatet fram til begynnelsen av februar. Avtalen må også godkjennes i Representantens hus.

Men torsdag gjorde president Trump det klart at han ikke kommer til å signere avtalen. Grunnen er at det ikke er satt av nok penger i budsjettet til å bygge muren han ønsker seg ved grensa mot Mexico.

Partene må bli enige innen midnatt fredag. Dersom det ikke blir enighet om et budsjett, blir det ikke penger til drift av etater og departementer eller lønn til offentlig ansatte.

Lederen av Representantenes hus, republikaneren Paul Ryan, sa etter møtet med Trump torsdag at de nå vil jobbe med å få mer penger til grensesikkerhet inn i budsjettet.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kia E-Niro er den største elbilnyheten i år
DN har kjørt Kia E-Niro, som kan skilte med lang rekkevidde og ok plass til en folkelig pris.
02:42
Publisert: