Det er to måneder siden Trump stanset utstedelsen av såkalte «green cards» – som er en vei inn i amerikansk arbeidsliv for personer som bor utenfor USA.

Mandag underskrev Trump en ordre som forlenger forbudet ut året.

Trumps ordre gjelder også såkalte H1-B-visum, som hvert år gis til 85.000 arbeidere med spesialkompetanse, noe som spesielt teknologiindustrien benytter seg av.

Den omfatter også flesteparten av såkalte J-visum, som gis til akademikere og forskere, samt L-visum, som brukes for å flytte ansatte som jobber i amerikanske selskaper i utlandet, til kontorene i USA.

Tiltaket vil ramme opptil 525.000 personer. Trump-administrasjonen håper at jobbene i stedet vil gå til amerikanske arbeidstagere.

– President Trump fokuserer på å få amerikanere tilbake i jobb så fort som mulig, sa en kilde i Det hvite hus om ordren tidligere mandag.

Ledestjerne 2020 – Marte Olsen
Marte Olsen (29) fulgte drømmen – flyttet fra storbylivet i Oslo for å bli grønnsaksbonde på Dokka.
01:16
Publisert:

Ordren skyldes den høye arbeidsledigheten i kjølvannet av koronautbruddet, ifølge kilden.

Hvis endringen skulle bli permanent, vil det innebære en markant dreining i amerikansk innvandringspolitikk.

Amerikansk næringsliv er ikke spesielt fornøyd med Trumps beslutning ettersom de mister muligheten til å skaffe arbeidskraft fra andre land, ofte med høy kompetanse.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.