– På samme måte som president Kennedy snakket om romferd og fikk landets aksept for det, tror jeg Trumps administrasjon kan sende en optimistisk melding – enten det gjelder utdanning eller å stoppe epidemier – om at regjeringen skal fjerne byråkratiske hindre og sørge for amerikansk lederskap gjennom innovasjon, sier Bill Gates til nyhetskanalen MSNBC.

Felles venner

Gates, verdens rikeste person, lanserte sammen med flere andre velstående mandag et fond som skal investere i ren teknologi.

Han snakket nylig med Trump på telefonen for første gang, og sier de har «mange felles venner». Tirsdag møtte han Trump ansikt til ansikt i Trump Tower i New York.

– Vi hadde en god samtale om innovasjon, hvordan det kan bidra i helse og utdanning, om virkingen av utenlandsk bistand og energi, og mer generelt om innovasjonens kraft, sier Gates.

Arbeidsplasser

Onsdag skal Trump treffe ledere for flere teknologibedrifter, blant andre Amazons Jeff Bezos, Apples Tim Cook, Microsofts Satya Nadella og Elon Musk i Tesla og SpaceX, ifølge New York Times.

Trump er ventet å legge press på lederne for å skape flere amerikanske arbeidsplasser. I forrige uke oppfordret han Apple, som har lagt produksjonen av mobiltelefoner til Kina, til å åpne en fabrikk i USA. De fleste lederne i teknologindustrien støttet Hillary Clinton i presidentvalget og frykter nå konsekvensene av det som kan bli en mer proteksjonistisk økonomisk politikk under Trump. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik styrer du lyden i nye 5-serie
DN har kjørt BMWs nye 5-serie. Sjekk den nye måten å betjene lydanlegget på.
01:01
Publisert: