Søksmålet retter seg mot presidenten og fem av hans medarbeidere, skriver CNN selv. Disse fem er pressesekretær Sarah Sanders, stabssjef John Kelly, visepressesjef Bill Shine, Secret Service-direktør Joseph Clancy, samt vedkommende som tok fra CNN-journalist Jim Acosta sin presseakkreditering til Det hvite hus forrige uke.

En video av den spesielle seansen i presserommet gått verden rundt de siste dagene. En praktikant i presseavdelingen i Det hvis hus forsøkte å ta fra CNN-reporter Jim Acosta mikrofonen mens han stilte presidenten spørsmål, men reporteren vrir seg unna.

I ettertid mente Det hvite hus at Acosta viste aggressiv oppførsel, og «la hånd på» praktikanten som forsøkte å ta fra ham mikrofonen.

I det ferske søksmålet heter det at Acostas og CNNs rettigheter i tråd med det første og femte grunnlovstillegg er brutt. Her er blant annet reglene for presse- og ytringsfrihet nedfelt.

Trump har foreløpig ikke kommentert hendelsen. Derimot har han brukt deler av ettermiddagen på å slå tilbake mot kritikere som mener han gjorde en dårlig opptreden under besøket i Frankrike nylig.

Frankrikes president Emmanuel Macron, en gang beskrevet som en av statslederne som den amerikanske presidenten kommer best overens med, er blant dem som får gjennomgå i Twitter-meldingene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Han har vunnet pris for dialektbruken. Men skjønner du hva Jonas Strand Gravli sier?
00:30
Publisert: