– Den russiske heksejakten fortsetter og fortsetter, skrev Trump på Twitter lørdag med henvisning til den pågående Russland-granskningen.

Han hevdet også at det såkalte notatet om FBI «fullstendig renvasker «Trump» i granskingen».

Men presidenten får lite støtte for denne påstanden. Den republikanske kongressrepresentanten Trey Gowdy, som selv var med på å utarbeide notatet, sier det ikke vil påvirke Russland-granskingen.

Det er republikanere i Representantenes hus som står bak det mye omtalte notatet. I dokumentet anklages FBI og det amerikanske justisdepartementet for å ha opptrådt kritikkverdig da de ba om lov til å overvåke en tidligere medarbeider av Trump.

Blant annet skal de ikke ha informert godt nok om den omstridte Steele-rapporten, som ble brukt til å begrunne behovet for overvåking. Men om det ikke hadde eksistert noen Steele-rapport, ville Russland-granskingen likevel blitt igangsatt, understreker Gowdy i et intervju med TV-kanalen CBS.

Amerikanske etterretningsorganisasjoner er overbevist om at Russland forsøkte å hjelpe Trump i valgkampen i 2016. Spesialetterforsker Robert Mueller og flere Kongresskomiteer forsøker å finne ut om det foregikk noe samarbeid mellom russiske myndigheter og Trumps medarbeidere.

Både Trump og regjeringen i Russland har avvist at det eksisterte noe slikt samarbeid.(©NTB)(Vilkår)

Stein Erik Hagen vil plante kunstig, lysende tre midt i Oslo
Kunstinstallasjonen er mer enn tre etasjer høy og har tusenvis av programmerbare LED-lys.
02:05
Publisert: