Samtidig etterforskes det om det er tilbudt store politiske donasjoner i bytte mot benådning fra president Donald Trump, viser rettsdokument som ble offentliggjort tirsdag.

Det 18 sider lange dokumentet er sladdet og det kommer derfor ikke frem hvem som etterforskes eller hvem benådningen var ment for.

Men dokumentet fra august avslører at personer er mistenkt for å ha drevet skjult lobbyvirksomhet mot tjenestemenn i Det hvite hus for å sikre benådning eller straffereduksjon og at det, i en relatert hendelse, ble tilbudt betydelige summer i politisk støtte i bytte mot en benådning.

Joe Bidens finansminister er klar: – Hun er en av vår tids viktigste økonomiske tenkere
Joe Biden presenterte tirsdag sitt økonomiteam og ba Kongressen gi grønt lys for en robust økonomisk plan som skal hjelpe bedrifter og privatpersoner. Med på laget har Biden blant andre tidligere sentralbanksjef Janet Yellen som finansminister.
01:44
Publisert:

En kilde i justisdepartementet sier tirsdag kveld at ingen av regjeringens embetsmenn er mistenkt eller etterforskes i saken.

Som del av etterforskningen er mer enn 50 datamaskiner, nettbrett, harddisker og andre digitale enheter beslaglagt, ifølge dokumentet.

Benådninger er vanlig mot slutten av en presidents periode og er tidvis politisk motivert da noen domfelte forsøker å utnytte kontaktene de har i Det hvite hus til å sikre seg en benådning.

I forrige uke kunngjorde president Trump at han hadde benådet sin tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn. Han erkjente seg i 2017 skyldig i å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trumps innsettelse.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.