– EU har akkurat ilagt Google, et av våre største selskaper, en bot på fem milliarder dollar. De har virkelig utnyttet USA, men det varer ikke lenge! skrev Trump på Twitter torsdag ettermiddag norsk tid.

Onsdag ble det kjent at EUs bot på rundt 40 milliarder kroner ilegges fordi unionen mener Google har utestengt konkurrenter med sitt mobilsystem Android. EU har også truet med flere bøter.

Avviser påstandene

Europakommisjonen åpnet sak mot Google for tre år siden.

– Saken handler om tre typer restriksjoner Google har pålagt for å sikre at all trafikk på enheter med Android går gjennom Googles egen søkemotor. Denne praksisen har frarøvet konkurrentene mulighetene til å konkurrere. Det har også nektet europeiske forbrukere fordelene med effektiv konkurranse i den viktige mobilsfæren. Dette er imot EUs konkurranseregler, sa EUs danske konkurransekommissær Margrethe Vestager i en pressemelding onsdag.

Google, som har fått 90 dager til å «endre praksis», bestrider at de har gjort noe galt.

Misfornøyd med Europa

I sommer har USA og Europa havnet i klammeri over en rekke emner, blant annet innen handel.

Tidligere denne uken sa Trump at EU ville få en «merkbar straff» dersom de ikke endret handelsreglene sine, spesielt innen bilindustrien, skriver Washington Post.

USA har allerede innlemmet EU i sin straffetoll på stål og aluminium, noe som er blitt kalt starten på en handelskrig.

Under forrige ukes Nato-møte gjentok også presidenten sitt budskap om at europeiske land må bruke mer av sine budsjetter til forsvar, da han mener USA tar en for stor del av den økonomiske byrden.(Vilkår)

USAs president kritiserer Nato-landene for handel med Russland
Donald Trump møtte Nato-sjef Jens Stoltenberg til frokostmøte før Nato-toppmøtet.
03:22
Publisert: