Donald Trump gjentar seieren fra 2016 i presidentvalget i 2020, i hvert fall hvis vi skal tro en stor undersøkelse utført av Barron's, publisert i Marketwatch.

I undersøkelsen ber Barron's pengeforvaltere gi karakterer til presidenten, Representantenes hus og Senatet, samt hvem de tror vinner presidentvalget om halvannet år.

Har Trump som klar favoritt

Pengeforvalterne er åpenbart fornøyd med Trumps skattekutt, spesielt kuttene for de rikeste, som tross alt er forvalternes viktigste kunder. De har også grunn til å glede seg over at Trump er i full gang med å reversere reguleringene og begrensningene for finanssektoren som ble innført undre Barack Obama etter finanskrisen for et tiår siden.

Forvalterne gir Trump 67 prosent sjanse til å vinne i 2020, mot 28 prosent for demokratenes kandidat.

Men på spørsmål om hvem de mener bør vinne, er det mye jevnere, 40 prosent for Trump og 31 prosent for demokratenes kandidat.

De mener det er 56 prosent sjanse for at motkandidaten blir Joe Biden, mens ingen av rivalene i Det demokratiske parti gis over ti prosent sjanse.

Undersøkelsen viser at 63 prosent av pengeforvalterne gir Trump karakteren C eller bedre på en femtrinnskala fra A til D, for tidsperioden etter mellomvalgene høsten 2018. Det republikanskledede Senatet får 52 prosent, mens det demokratisk ledede Representantenes hus bare får 40 prosent.

Frykter mangel på disiplin

Selv om forvalterne stort sett er storfornøyde med tingenes tilstand under Trump, har de også en nagende uro for budsjettdisiplinen og at gjelden på 22.000 milliarder dollar spinner helt ut av kontroll. Gjelden i USA er på rekordnivåer, og vokser raskt, etter Trumps skattekutt.

Hele 80 prosent av forvalterne er meget eller ganske bekymret for gjeldsnivået.

– Presidentens politikk er meget pro business og pro økonomisk vekst, men jeg frykter mangelen på budsjettdisiplin som forverrer underskuddene, sier Andrew Aran, partner i Regency Wealth Management til Marketwatch.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.