I den aktuelle samtalen skal Trump ha spurt Bolton om å legge til rette for et møte mellom presidentens private advokat Rudolph Giuliani og Ukrainas nye president Volodymyr Zelenskyj, skriver The New York Times fredag.

At dette skal ha skjedd allerede i mai, er oppsiktsvekkende ettersom det er over to måneder før Trump i en telefonsamtale ba Ukrainas president om å etterforske USAs tidligere visepresident Joe Biden og sønnen Hunter. Trump anklages for å ha holdt tilbake amerikansk militærhjelp for å presse Ukraina til å starte etterforskningen.

Ifølge Bolton selv lot han være å ringe den ukrainske presidenten.

Trump: Intet møte

Trump avviser Boltons beskrivelse.

– Jeg instruerte aldri John Bolton til å ordne et møte for Rudy Giuliani – en av USAs fremste korrupsjonsjegere og den utvilsomt største borgermesteren i New Yorks historie – med president Zelenskyj. Det møtet skjedde aldri, heter det i en uttalelse fra Trump.

I boka skriver Bolton også at fungerende stabssjef i Det hvite hus, Mick Mulvaney, var til stede under samtalen. Det var også Giuliani og Trumps rådgiver Pat A. Cipollone, ifølge Bolton, som forlot stillingen som USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver i september.

Giuliani benekter

Giuliani skal på den tiden ha planlagt en reise til Ukraina for å få i stand etterforskningene som Trump ønsket seg.

Også Giuliani avviser overfor NYT at samtalen fant sted. Han sier at slike diskusjoner med presidenten alltid ble holdt atskilt, og han avviser på det sterkeste at Cipollione og Mulvaney noensinne ble involvert i møter som handlet om Ukraina.

Bolton har ikke svart på avisens forespørsel om en kommentar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.