Fredag kveld meldte Trump på Twitter at han har ansatt general John F. Kelly (67) som ny stabssjef ved Det hvite hus. Det betyr at Reince Priebus (45), en erfaren politiker fra Det republikanske partiet, må ut dørene. Priebus har vært sett på som en representant for partietablissementet i Trump-administrasjonen og kom fra stillingen som formann i Republican National Commitee. Hans 189 dager er en av de korteste periodene en stabssjef har sittet i moderne amerikansk historie.

John F. Kelly kommer fra stillingen som Trumps sikkerhetsminister. Han har militær bakgrunn som general med fire stjerner. Han blir dermed den tredje generalen i presidentens nære krets, sammen med H.R McMaster, som er nasjonal sikkerhetsrådgiver, og forsvarsminister James Mattis.

«En bra mann»

En ordknapp president møtte reportere på vei ut fra presidentflyet Air Force One. 

– Reince er en bra mann. John F. Kelly vil gjøre en god jobb, han er en «great american», sa han.

De siste dagene har det vært spekulasjoner rundt Priebus' stilling i administrasjonen. De skjøt for alvor fart etter at Anthony Scaramucci ble ansatt som kommunikasjonssjef. Priebus ble av Scaramucci omtalt som en paranoid person som lider av schizofreni i et «intervju» med en journalist i magasinet New Yorker.

Samtidig som Scaramucci ble ansatt, forlot pressetalsmann Sean Spicer Det hvite hus. Han er blitt sett på som en viktig alliert av Priebus gjennom presidents Trumps første halve år som amerikansk president.

Hadde ikke full tillit

Ifølge en kilde tv-kanalen CNN har snakket med, sa Priebus opp stillingen sin selv, men samme tv-kanal melder at det har vært en maktkamp i Det hvite hus en god stund. The Guardian skriver at Priebus fikk sparken. New York Times skriver at Priebus aldri hadde full tillit hos Trump og heller aldri fikk et mandat til å innføre en ønsket organisering i West Wing.

Priebus' avgang avslutter enda en begivenhetsrik uke for Donald Trump. Han har offentlig kritisert sin egen justisminister Jeff Sessions og sett sin kamp mot Obamacare stoppe i Senatet.(Vilkår)