Innreiseforbudet gjaldt personer fra land med i hovedsak muslimsk befolkning, men den opprinnelige presidentordren ble stoppet i rettssystemet. Den nye ordren skal ikke hindre personer som allerede har arbeidstillatelse i USA, såkalt «green card», fra å komme til USA. I tillegg vil personer som allerede er om bord i fly når innreiseforbudet begynner å gjelde, ikke stoppes denne gangen, skriver Wall Street Journal, som siterer John Kelly, minister for innenrikssikkerhet.

Borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria vil stadig bli rammet av presidentordren, viser et internt dokument. Ordren kan bli lagt frem allerede tirsdag, ifølge en regjeringskilde. En annen kilde i administrasjonen sier den nye ordren ikke er klar ennå. De nye reglene må først godkjennes i Det hvite hus.

Det er ikke kjent om den fullstendige stansen i innreiser for syriske flyktninger opprettholdes. I den første ordren ville Trump nekte syriske flyktninger adgang selv om de allerede hadde fått visum.

Nytt denne gangen er at ordren vil omfatte personer som er siktet, men ikke dømt, for lovbrudd.

Departementet for innenlands sikkerhet (DHS) har avslått å kommentere sakenoverfor Reuters. DHS viser videre til Det hvite hus, som ikke svarer på forespørsler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.