Fredag kunngjorde USAs president Donald Trump på Twitter at han og kona Melania har testet positivt for covid-19.

Det skjer etter et år der den amerikanske presidenten har spilt ned faren ved viruset, lagt skylden på Kina og fremmet særegne medisinske teorier.

Her er noen av presidentens mest bemerkelsesverdige uttalelser:

22. januar

– Vi har det fullstendig under kontroll. Det er én person som er kommet inn fra Kina. Det kommer til å gå helt fint.

7. februar

– Det er dødeligere enn selv den mest slitsomme influensaen. Dette er dødelige greier.

(Sagt i et intervju med Bob Woodward. Intervjuet ble ikke offentliggjort før 9. september.)

26. februar

– Dette er en influensa. Dette er som en influensa.

27. februar

– Det kommer til å forsvinne. En dag, det er som et mirakel … det kommer til å forsvinne.

6. mars

– Jeg liker disse greiene. Jeg forstår det virkelig. Folk blir overrasket over at jeg forstår det … Hver eneste én av disse legene sier: «Hvordan kan du vite så mye om dette?» Kanskje jeg har en naturlig evne. Kanskje det er dette jeg burde gjort i stedet for å være president.

(Donald Trump om forskning på behandlingsmetoder for covid-19)

11. mars

– Viruset er sjanseløst mot oss. Ingen nasjon er bedre forberedt og mer motstandsdyktig enn USA.

14. mars

– Jeg vil gi den en 10-er.

(Donald Trump om sin håndtering av koronaviruset)

17. mars

– Jeg har alltid visst at dette er på skikkelig. Dette er en pandemi. Jeg følte det var en pandemi lenge før det ble kalt en pandemi. Jeg har alltid sett på det som veldig alvorlig.

22. mars

– Jeg er litt opprørt over Kina, jeg skal være ærlig med dere.

3. april

– Jeg føler meg bra. Jeg har bare ikke lyst til å gjøre … liksom sitte bak Resolute-pulten i det ovale kontor, den storartede Resolute-pulten, og ha på ansiktsmaske mens jeg hilser på presidenter, statsministre, diktatorer, konger, dronninger. Jeg vet ikke, jeg ser det liksom ikke for meg. Det gjør jeg bare ikke. Men jeg vil kanskje ombestemme meg.

24. april

– Så ser jeg desinfeksjonsmiddelet, som slår det ut på ett minutt. Ett minutt. Og finnes det en måte vi kan gjøre noe slikt på, ved injisering inn for nesten å rense? Fordi, dere forstår, det kommer ned i lungene og gjør et enormt nummer med lungene, så det hadde vært interessant å sjekke det.

– Så, la oss si at vi stråler kroppen med et enormt, om det er ultrafiolett eller bare et veldig kraftig lys, og jeg tror dere sa at det ikke er blitt sjekket, men dere kommer til å teste det. Og da sa jeg, la oss si at det bringer lyset inn i kroppen, noe du kan gjøre enten gjennom huden eller på en annen måte.

30. april

– Jeg syns Verdens helseorganisasjon burde skamme seg, for de oppfører seg som et pr-byrå for Kina.

19. mai

– Når vi har mange tilfeller, ser jeg ikke på det som en negativ ting. Jeg ser på det på sett og vis som en god ting, for det betyr at testingen vår er mye bedre. Det ser jeg som en æresbevisning, det er virkelig en æresbevisning.

28. juli

– Jeg tror faktisk på det. Jeg ville tatt det. Som dere vet, så tok jeg det i en fjortendagersperiode. Og som dere vet, er jeg her. Jeg tror faktisk at det virker i de tidligere stadiene.

(Donald Trump om legemiddelet hydroksyklorokin)

22. september

– Vi må stille til ansvar nasjonen som slapp denne pesten løs på verden: Kina, den kinesiske regjeringen … og Verdens helseorganisasjon, som nærmest kontrolleres av Kina, erklærte feilaktig at det ikke var noe bevis for smitte fra menneske til menneske.

2. oktober

«I kveld har @FLOTUS og jeg testet positivt for covid-19. Vi vil begynne på vår karantene og bedringsprosessen umiddelbart. Vi vil komme igjennom dette SAMMEN.»

(Donald Trump på Twitter. FLOTUS er Twitter-kontoen til førstedame Melania Trump.)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.