Det hvite hus sier i en uttalelse at Ricardel er blitt flyttet over i en ny stilling i administrasjonen.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som skal erstatte Ricardel, som fikk sparken bare én dag etter at førstedamen uttalte at rådgiveren «ikke fortjente den æren det er å tjene Det hvite hus».

Det er svært uvanlig at en førstedame eller hennes stab krever noens avgang på grunn av personlige forhold, spesielt landets nasjonale visesikkerhetsrådgiver, ifølge AP.

Feide

En feide Ricardel hadde med medlemmer av førstedamens stab under Melania Trumps Afrika-besøk nylig skal være en medvirkende faktor til uttalelsen tirsdag.

Ricardel skal ha kranglet med førstedamens stab angående flyseter og bruk av USAs nasjonale sikkerhetsråds ressurser.

I forkant av denne hendelsen skal det ha vært flere konfrontasjoner mellom Ricardel og forsvarsminister Jim Mattis, noe som skal ha vært godt kjent innad i Trump-administrasjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette må du ha et veldig godt svar på under jobbintervjuet
Jobbintervju-ekspertene gir deg alle tipsene.
02:42
Publisert: