Budsjettet ble vedtatt med 240 mot 186 stemmer. Men stemmegivningen var splittet, og resultatet var ikke klart før stemmene var talt opp. 67 republikanere stemte imot, mens 73 demokrater stemte for.

Før morgengry fredag ble kongressmedlemmene hentet i sine biler utenfor kongressbygningen etter en lang natts kiving som endte med en midlertidig løsning.
Før morgengry fredag ble kongressmedlemmene hentet i sine biler utenfor kongressbygningen etter en lang natts kiving som endte med en midlertidig løsning. (Foto: Joshua Roberts/Reuters/NTB Scanpix)

Dette betyr at statsadministrasjonen igjen er sikret finansiering, og alle føderale funksjoner gjenopptas etter en kort pause. Den siste runden med «shutdown» startet ved midnatt og varte dermed bare noen timer.

Senatet, det andre kammeret i Kongressen, vedtok budsjettet torsdag kveld med klar margin, 71 mot 28 stemmer.

Budsjettet sendes nå over til president Donald Trump for endelig godkjenning.

Midlertidig løsning

Men finansieringen er bare midlertidig, i og med at gjeldstaket er hevet. Det betyr at regjeringen har sikret seg et pusterom til og med 23. mars før disse pengene er brukt opp og gjeldstaket må heves ytterligere.

Demokratene krever klare løfter fra republikanerne som sikrer barna til såkalt ulovlige innvandrere (Daca), opphold i USA. De fleste demokratene, bortsett fra 73 av dem, er ikke fornøyd med løftene fra Paul Ryan, republikanernes leder i Representantenes hus, om at det vil ordne seg for Daca-barna.

De fleste republikanerne som stemte imot er budsjetthauker som mener budsjettet er uansvarlig fordi det øker underskuddet og statsgjelden.(Vilkår)

Norges nye tegneseriestjerne: - En bra figur kommer til deg.
Malin Falchs tegneserier ble lagt merke til av Egmont. Nå kommer tegneserien «Nordlys» ut som tre bøker. Se hvordan hun tegner en av karakterene her, og les mer i lenken under.
02:23
Publisert: