Magasinet har kåret USAs 400 rikeste. Amazon-grunnlegger Jeff Bezos topper Forbes' amerikanske rikingliste for 2018, mens den amerikanske presidenten rangeres som nummer 259, ned fra 248.-plassen han fikk i fjor.

I 2015, året da Trump kunngjorde sitt kandidatur i det amerikanske presidentvalget, anslo Forbes at han var verdt 4,5 milliarder dollar.

Årsaken til at Trumps rikdom krymper er ifølge finanstidsskriftet grundigere rapportering om eiendelene, nedgang i handelen i butikkene hans, et tregere eiendomsmarked spesielt i luksussektoren, og hvordan det å være president påvirker Trumps merkevare.

Trump bygget mye av sin formue på å låne bort navnet sitt til prosjekter han ikke nødvendigvis selv eide, men en Forbes-granskning viser at denne strategien nå ser ut til å slå tilbake mot ham. Navnet hans knyttes ikke lengre til luksus, men heller til splittelse, og dette driver potensielle investorer og partnere unna, ifølge Forbes.

På den annen side anslår Forbes at det Trump faktisk eier har steget i verdi. Blant disse eiendommene er leilighetskomplekset Trump Tower i New York, Trumps privatfly, og landstedet Mar-a-Lago i Florida.

Før han ble president overlot Trump forretningsinteressene sine til sine to voksne sønner Don Junior og Eric, samt Trump Organization-veteranen Allen Weisselberg. Han nektet å selge seg helt ut, noe som fører til stadige anklager om interessekonflikt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vil Elon Musk lykkes? Det gjenstår å se
Er du interessert i Tesla-aksjen, er det én ting du må følge med på.
01:25
Publisert: