Ordfører Ted Wheeler anklager føderale agenter for å bidra til eskalering i en langvarig konflikt mellom demonstranter og politi ved at de kjører rundt i byen i umerkede biler og pågriper folk på åpen gate uten å identifisere seg selv.

– Tilstedeværelsen deres her fører til mer vold og mer hærverk. Det hjelper ikke på situasjonen i det hele tatt. De er uønsket her. Vi har ikke bedt dem om å være her. Faktisk ønsker vi at de forlater byen, sier Wheeler.

President Donald Trump skrev på Twitter søndag at Washington, med å sende føderale agenter til Portland, forsøker å hjelpe byen, ikke skade den.

– Byens ledere har i flere måneder mistet kontrollen over anarkister og oppviglere, skrev Trump.

Pandemien øker etterspørselen etter robotkokker
Etter pandemiutbruddet har potensialet for denne teknologien økt eksponentielt
01:52
Publisert:

Wheeler mener på sin side at agentene, som Portland ikke hadde bedt om å få tilsendt, setter byens eget politi og innbyggere i fare.

Demonstrasjonene mot rasisme og politivold etter at George Floyd døde i politiets varetekt, har pågått i Portland og ellers i USA i seks uker.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.