Cohen (51) var tidligere Trumps personlige advokat og altmuligmann. Han inngikk tirsdag en avtale med føderale myndigheter og erklærte seg skyldig i blant annet å ha utbetalt hysj-penger i to omganger til to kvinner.

Påtalemyndigheten har etterforsket om utbetalingene utgjør brudd på reglene for finansiering av valgkamper.

Advokat Michael Avenatti mener den siste utviklingen i saken bør åpne døren for å stille spørsmål til presidenten om «hva han visste, når han visste det, og hva han gjorde med det».

Ser frem til unnskyldninger

Cohen sa i retten at han i 2016 betalte 130.000 og 150.000 dollar til to forskjellige kvinner for at de ikke skulle gå ut med informasjon som kunne være til skade for «kandidaten til et føderalt embete», uten å nevne Trump med navn. Summene ble utbetalt til tidligere Playboy-modell Karen McDougal og pornoskuespiller Stormy Daniels. McDougal hevder å ha hatt en affære med presidenten, mens Daniels hevder å ha hatt sex med ham én gang for flere år siden.

Daniels sier at hun og advokaten ser frem til unnskyldninger «fra folket som mente vi tok feil».

Avenatti flørter for øvrig med tanken på å stille som presidentkandidat for Demokratene i 2020. Han sier imidlertid at sannsynligheten for at det skjer reduseres om Trump trekker seg eller bestemmer seg for ikke å stille til gjenvalg.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne måneden ødelegger for aksjonærene
Er det én måned du skal unngå aksjemarkedet så er det denne.
01:23
Publisert: