55 år gamle Zinke var soldat i den amerikanske marinens spesialstyrke fra 1986 til 2008, da han ble valgt inn i delstatsforsamlingen i Montana for republikanerne.

De siste årene i forsvaret hadde han kommando over drøyt 3.500 spesialsoldater i Irak.

I 2014 ble han innvalgt i Representantenes hus i Kongressen, der han blant annet har støttet beslutningen om å sette inn amerikanske styrker i kampen mot den ytterliggående islamistgruppa IS i Midtøsten.

Zinke har også stemt imot flere lovforslag om å begrense utvinning av kull og trappe opp boring etter olje og gass.

Som innenriksminister får Zinke blant annet ansvar for å forvalte mesteparten av USAs føderale eiendommer og naturressurser og forholdet til urbefolkningen.

Departementet håndterer også alt fra borgerrettighetsspørsmål til vannspørsmål og fiskeri og omtales ofte i humoristiske vendinger som «departementet for alt annet».

I motsetning til i de fleste andre land, har innenriksdepartementet i USA ingenting med politiet og sikkerhetstjenestene å gjøre, da dette håndteres av departementet for innenlands sikkerhet og justisdepartementet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.