– Jeg har bestemt meg for å stille som presidentkandidat og vil komme med en formell kunngjøring innen neste uke, sier Gabbard til CNN.

37 år gamle Gabbard representerer Hawaii i Kongressen, hvor hun sitter i utenrikskomiteen i Representantenes hus. Gabbard tjenestegjorde i Irak-krigen.

– Det er flere grunner til at jeg valgt å ta denne avgjørelsen. Det er mange utfordringer som det amerikanske folk står overfor som jeg er bekymret over og som jeg ønsker å løse, sier hun til kanalen, og nevner tilgang på helsehjelp, straffereformen og klimaendringer blant problemene.

2020 går amerikanerne til urnene for å stemme på landets neste president. Sittende president Donald Trump har tidligere varslet at han ønsker å stille til en ny periode.

Hvorfor blir langrennstjernen Johannes Høsflot Klæbo så tørst når han blir intervjuet av NRK?
01:37
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.