Trump-administrasjonen har nå varslet den internasjonale postunionen (UPU) om at USA innen 2020 kommer til å trekke seg fra avtalen fra 1874, dersom den ikke blir reforhandlet.

Avtalen, som er undertegnet av 192 land, regulerer internasjonale portotakster på småpakker. I praksis gjør den det billigere å sende pakker fra land som Kina til USA, enn motsatt vei.

Avtalen gjør det også billigere å sende en pakke fra Beijing til New York, enn å sende den samme pakken fra New York til San Francisco.

Trump-administrasjonens trussel om å forlate UPU blir sett på som en ny omdreining i handelskrigen mellom USA og Kina.

Trump mener avtalen bidrar til USAs enorme handelsunderskudd med Kina, som bare i august måned var på 319 milliarder kroner.

Lederen for den internasjonale postunionen, Bishar Hussein, bekrefter å ha mottatt varselet fra Washington og beklager det. Han har nå bedt om et møte med representanter for Trump-administrasjonen.

USA har innført høyere tollsatser på kinesiske varer til en årlig verdi av over 2.000 milliarder kroner, og Kina har svart med å heve tollsatsene på amerikanske varer til en årlig verdi av drøyt 900 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Selger Bergens dyreste eiendom
Toro-arving Bjarne Rieber selger eiendommen i Bergen og flytter til London. - En flora som er veldig, veldig sjelden.
01:20
Publisert: