Etter å ha lovet langt og hellig at han ville gi bort lønnen dersom han ble valgt til USAs president, foreligger det fortsatt ikke dokumentasjon på at Donald Trump har gitt bort presidentlønnen, melder NBC News.

I løpet av valgkampen uttalte Trump han ville "ikke ta noen lønn" dersom han ble valgt, noe han gjentok etter at han vant.

"Jeg kommer ikke til å ta i mot lønnen", sa han til det kjente Tv-programmet «60 Minutes» i november ifjor.

I det den andre månedslønnsutbetalingen for Trump nærmer seg, er Det hvite hus taus om saken og ønsker ikke å kommentere NBCs forespørsel om dokumentasjon.

Den amerikanske grunnloven krever imidlertid at presidenten mottar en lønn, og at den ikke kan reduseres i løpet av presidentperioden. 

Føderal lovgiving bestemmer at presidenten skal motta en årslønn på 400.000 dollar, utbetalt på månedsbasis. Han mottok dermed 33.333 dollar i februar, og vil motta samme månedslønn 20. mars.

Trump har tidligere uttalt at han ville donere lønnen til Det amerikanske finansdepartementet eller en veldedighet, ifølge NBC.

Han har også lovet å fremlegge en plan for å "donere all gevinst fra utenlandske myndigheters bruk av hans hoteller og lignende virksomheter" til Finansdepartementet. Den foreligger heller ikke sålangt, påpeker NBC.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

New York Times-redaktør: - Vi er ikke folkets fiende, og vi kan ikke la twitter-meldingene til Trump påvirke hvordan vi dekker ham
New York times redaktør Dean Baquet er på South by Southwest og snakker om Trump-dekningen.
03:58
Publisert: