Mandag kveld kom obduksjonsrapporten som bekrefter at George Floyd ble drept av politiet i Minneapolis, etter langvarig trykk mot nakken og ryggen.

Men demonstrasjonene som nå har pågått nesten en uke, og som i helgen spredte seg til de fleste større byene i USA, legger ikke noen demper på stemningen på børsene. Investorene er mer opptatt av at økonomien sakte gjenåpnes, og at smittetall og dødstall av koronaviruset stort sett viser en nedadgående tendens.

Det er også tro på at reiselivet vil starte opp igjen, og flyaksjer og cruise er blant børsvinnerne mandag.

Børsene steg også fredag, og de var jevnt opp hele handelsdagen mandag. Slik gikk det med de ledende amerikanske børsindeksene:

  • Den brede S&P 500-indeksen var opp 0,38 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen endte opp 0,36 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq sluttet opp 0,66 prosent.

Finanssektoren og eiendomsselskapene gjorde det skarpest på børsen mandag. Farmasi gikk mot strømmen etter skuffende testresultater for koronamedisiner fra selskaper som Pfizer og Gilead Sciences.

Store butikkjeder som Walmart og Target er rammet av uroen i gatene den siste uken, og har måttet stenge mange butikker. Førstnevnte endte helt uendret mandag, mens Target var ned 2,4 prosent.

De amerikanske børsene har hentet inn mye av fallet fra mars, da koronakrisen rammet verdensøkonomien. Investorene lar seg heller ikke skremme av at en ny handelskrig med Kina kan være på trappene, eller av demonstrasjoner og opprør over hele USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.