Sentralbanksjef Janet Yellen i Federal Reserve sier i en tale torsdag at de vil vurdere nye finanspolitiske tiltak som kommer under Donald Trumps administrasjon når de er klare.

- Når det er større klarhet rundt hvilke økonomiske planer som kommer fra den nye kongressen og administrasjonen, må vi vurdere dette og effekten på arbeidsmarkedet og inflasjon, sier Yellen under en tale i Kongressen torsdag. 

Les også:  Nærmer seg nok en rekord

Ifølge sentralbanksjefen venter markedet nå en ekspansjon av finanspolitikken, og det kan ha konsekvenser for inflasjonen.

Hun er imidlertid ikke i tvil om at enkelte av den påtroppende presidentens planer kan være uheldig for landets økonomiske fremtid.

Dodd-Frank-refomene har vært viktig for finansiell stabilitet og at det ikke vil være en god idé av fjerne dem, slik Donald Trump har antydet, forklarer Yellen.

Reformen ble innført i 2010 etter ideen om at manglende regulering førte til opphopningen av såkalte subprime-lån som igjen førte til boligboblen som utløste finanskrisen i 2008.

Finansavisen Wall Street Journal omtaler Dodd Frank som «den mest restriktive finansreformen siden the New Deal».

- Det ville ikke vært en god ide å reversere de fremskrittene som er blitt gjort siden finanskrisen. Dodd-Frank har bidratt til å redusere sjansen for en ny finanskrise, sier hun.

Yellen sier videre at hun ikke kan se for seg ikke å fullføre sin fireårsperiode som sentralbanksjef.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump gir god stemning på børsene
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor.
02:36
Publisert: