Årsaken til at presidenten kan skape problemer for en eventuell VM-søknad er hans kontroversielle innreiseforbund, og det er ingen hvem som helst som påstår dette. Aleksander Ceferin som er president I Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og visepresident i Fifa, er ganske klar i sine uttalelser til avisen The New York Times.

– Det er klart at politikken som gjelder innreiser kommer til å bli en viktig del av vurderingen, og jeg er helt sikker på at det som skjer på det området nå, ikke kommer til å hjelpe USA til å få mesterskapet, sier han.

– VM kan ikke spilles i et land der spillerne ikke får innreisetillatelse på grunn av politiske eller populistiske beslutninger. Det må både USA og alle andre nasjoner som vil arrangere fotball-VM forholde seg til. Det samme gjelder for journalister og supportere, legger UEFA-presidenten til. Men han gir seg ikke med det:

– I et VM skal alle kunne besøke arrangementet uansett hvilken nasjonalitet vedkommende har. Men la oss håpe dette ikke blir aktuelt.

USA er i utgangspunktet favoritt til å vinne frem med sin søknad om å få arrangere mesterskapet. Alternativene er at landet står for arrangementet alene eller sammen med Canada og Mexico.

Foreløpig er Trumps innreiseforbud for borgere av syv navngitte land stoppet av en domstol i USA, men presidenten har sagt at han vil komme tilbake med et nytt og noe annerledes forbud. Det er nødvendigvis ikke godt nytt for dem som jobber med å få fotball-VM til USA.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.