De tre andre politifolkene som deltok i pågripelsen, blir også siktet, skriver hun på Twitter onsdag.

– Dette er et viktig steg for rettferdighet, skriver hun i meldingen.

Også lokalavisen Star Tribune melder det samme, med henvisning til politikilder som kjenner saken. De tre politifolkene som deltok i pågripelse, blir angivelig siktet for medvirkning.

Det er ventet at lederen for påtalemyndigheten i Minnesota, Keith Ellison, skal komme med en offisiell kunngjøring om de ytterligere siktelsene onsdag ettermiddag lokal tid, melder CNN og flere andre kilder.

Filmen av pågripelsen har vekket svært sterke reaksjoner både i USA og resten av verden, og det har de siste dagene vært demonstrasjoner over hele landet.

Skjerpet

Så langt er politimannen som presset kneet mot George Floyds nakke i flere minutter under pågripelsen, Derek Chauvin, vært siktet for uaktsomt drap. Det dreier seg om såkalt third degree murder, en kategori uaktsomt drap som ikke brukes i alle amerikanske delstater.

Ifølge Klobuchar endres nå siktelsen til second degree murder, som innebærer en skjerping mot det som på norsk kan oversettes som forsettlig drap.

George Floyds familie krevde onsdag at alle de fire politifolkene som deltok under pågripelsen som endte med at 46-åringen døde, må pågripes.

– Vi ønsker rettferdighet i dette som foregår nå, sa Quincy Mason, Floyds sønn.

Regner med siktelser

De andre politifolkene som var involvert under pågripelsen, er så langt ikke blitt siktet. To av dem hjalp til med å holde Floyd nede, mens en tredje sto like i nærheten. Alle fire har mistet jobben i politiet etter hendelsen.

Advokaten til Floyds familie, Benjamin Crump, sier at han regner med at de tre blir siktet.

– Folk nektet å høre, folk som skulle høre etter. Det var meningen at politiet skulle beskytte og tjene George Floyd. Vi regner med at disse politifolkene blir siktet for medvirkning til drapet på ham, sier han til CNN.

Floyd sa til politifolkene som holdt ham nede, at han ikke fikk puste.

Spurte om å snu Floyd

Minneapolis-politiet har identifisert de øvrige tre politifolkene som Thomas Lane, J.A. Kueng og Tou Thao.

Ifølge siktelsen mot Chauvin skal Lane to ganger ha spurt ham om de skulle snu Floyd. Chavin holdt imidlertid på at Floyd skulle ligge på magen.

Crump mener dette viser at Chauvin mente å drepe Floyd og sier han ble «torturert til døde».

To obduksjonsrapporter har konkludert med at George Floyd døde på grunn av trykket mot halsen under pågripelsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.