De amerikanske børsene fortsatte tirsdag oppgangen fra mandag, upåvirket av dramaene som utspiller seg i gatene i de største byene etter at en svart mann, George Floyd, døde i Minneapolis sist mandag etter at en politimann hadde sittet med kneet på nakken hans i nesten ni minutter.

Investorene er mest opptatt av at økonomien i USA er i ferd med å åpne opp igjen, og alle de ledende børsindeksene steg tirsdag.

  • Den brede S&P 500-indeksen var opp 0,82 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen steg med 1,05 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq sluttet opp 0,59 prosent.

Våpen og ammo opp

Våpenaksjer har steget bratt på børsen i USA i kjølvannet av den siste ukens landsomfattende demonstrasjoner.

Bare de siste tre dagene er våpen- og ammunisjonsaksjer opp 17 prosent i USA, ledet an av selskaper som Sturm, Ruger & Co., Vista Outdoor og American Outdoor Brands, som blant annet lager våpen under varemerket Smith & Wesson.

Valgår og våpenlover

Men våpensalget i USA har tatt seg opp i hele år, og våpen- og ammunisjonsaksjer er opp 51 prosent fra nyttår. I samme periode er de ledende børsindeksene Dow Jones og S&P 500 ned henholdsvis ti og fem prosent.

Valgår og frykt for innskrenkninger i våpenlovene gjør at mange amerikanere vil være i forkant og kjøper våpen og ammunisjon. Mange våpenglade amerikanere er åpenbart bekymret for at en demokrat i Det hvite hus etter valget i november vil gjøre det vanskeligere å kjøpe våpen.

Ifølge Marketwatch er våpenlovene den viktigste driveren for salg av våpen og ammunisjon i USA.

Bare i mai gjorde FBI bakgrunnssjekk på nesten 3,1 millioner våpenkjøpere, mot 2,35 millioner i mai i fjor. I mars søkte over 3,7 millioner om å få kjøpe våpen, og rekorden fra desember 2015, like etter masseskytingen i San Bernardino i California, ble slått.

Så langt i år har FBI utført bakgrunnssjekk på 15,25 millioner våpenkjøpere, mot 11,55 millioner på samme tid i fjor.

Eric Wold, våpenanalytiker hos B. Riley FBR, mener presidentvalget og korona gjør at våpensalget vil fortsette å øke. Han mener ukene med lockdown gjør at flere nå ønsker å kjøpe våpen og dyrke friluftsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.