Ifølge Sky News skal USA ha kjøpt opp omtrent alt som finnes av medisinen Remdesivir.

Medisinen, som ble utviklet for å behandle ebola, skal være nesten eksklusivt produsert av det amerikanske selskapet Gilead Sciences. Selskapet skal ha inngått en avtale om å sende nesten alt av Remdesivir til USA i løpet av de neste tre månedene.

– Dette betyr at Remdesivir ikke vil være tilgjengelig for bruk på pasienter i Storbritannia og Europa før i oktober, skal Dr. Andrew Hill, senior forsker ved Liverpool University, ha fortalt til Sky News.

Remdesivir skal ha en bevist effekt på koronasmittede, der tiden pasientene opplever symptomer reduseres med flere dager ved å stoppe reproduseringen av viruset.

På tirsdag opplyste Gilead at prisen på en dose remdesivir vil koste 390 dollar, eller om lag 3.786 kroner. Det trengs seks doser av medisinen til én behandling, som vil si at behandlingen koster rundt 22.720 kroner.

Tidligere i år fikk Remdesivir en nødgodkjenning til bruk mot covid-19 i USA, Storbritannia og Japan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.