Høringen som startet tirsdag, er et ledd i godkjenningen av president Trumps kandidat til den ledige stillingen som dommer i høyesterett. Men starten ble preget av protester og avbrytelser.

Demokratene klaget over at nødvendige dokumenter først var oversendt fra Det hvite hus mandag kveld og at de ikke hadde hatt tid til å gå gjennom rundt 40.000 sider.

Men den republikanske lederen i Senatets justiskomité, Chuck Grassley, feide til side protestene og konstaterte at høringen vil bli avsluttet fredag, som planlagt.

Hastverk

Den ene demokraten etter den andre tok ordet for å protestere mot det de kalte en forsert saksgang og at alt materialet kom i 12. time. Senator Cory Brooker lurte på hva i all verden det er som gjemmer seg i papirmengden, siden det haster så for republikanerne med å få Brett Kavanaugh godkjent.

Senator Dianne Feinstein fra California presiserte at demokratene bare ville gjøre en god jobb, og at det ikke er snakk om å skape forsinkelser eller forstyrrelser. Hun ba om tid til å gjøre «jobben vår».

Utspørring

Feinstein påpekte at høringen finner sted under helt spesielle omstendigheter og viste til at mannen som nominerte Kavanaugh, presidenten Trump, selv står overfor juridiske utfordringer, og at Russland-granskingen har avfødt erklæringer om skyld og rettslige domfellelser.

– Jeg går inn for at vi utsetter prosessen, sa senator Richard Blumenthal. Men alle innsigelser ble altså overkjørt av komitéleder Grassley.

Utspørringen av Kavanaugh begynner onsdag. Trumps kandidat har vært dommer i den føderale ankedomstolen i District of Columbia siden 2006.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bård Bjerkholt: — Det er på mange måter en bitter sorti i dag
Avgangen til Berit Svendsen bekrefter inntrykket av at når hun ikke fikk toppjobben, så kunne det være det samme, mener DNs kommentator Bård Bjerkholt.
01:12
Publisert: