USAs president Donald Trump reiste torsdag til grenseområdene mellom USA og Mexico for å selv observere det han beskriver som en krise på grensen. I mellomtiden er deler av statsapparatet i hovedstaden stengt fordi presidenten ikke får støtte til byggingen av grensemuren som Trump har lovet velgerne. Han ber om fem milliarder dollar til prosjektet.

Noen virksomheter holder uansett oppe av sikkerhetsgrunner, som gjør at enkelte ansatte må gå på jobb uten lønn. Det påvirker blant annet etterforskningsetaten FBI, som ligger under det amerikanske justisdepartementet.

Frykter tregere etterforskninger

Nå har FBIs fagforening sendt brev til Det hvite hus og til kongressledere med en bønn om å øke den finansielle støtten fordi den fastlåste situasjonen påvirker byråets virksomhet og operasjoner.

Tom O’Connor, leder i FBI Agents Association, uttalte til pressen at fredag kommer byråets ansatte til å gå på jobb uten lønn. Situasjonen vil gjøre det vanskelig å rekruttere og beholde FBI-agenter, og at deres pågående etterforskninger og utstedelser av sikkerhetsklaringer risikerer å bli forsinket, skriver AP.

–Vår bekymring dreier seg ikke om politikk, men om nasjonens sikkerhet, sier O'Connor.

Trump hintet om unntakstilstand

Nedstengningen i USA har vart i nitten dager. Torsdag besøker president Trump en grensevaktstasjon i McAllen i Texas.

Forut for reisen til Texas sa presidenten av han vurderte å erklære unntakstilstand hvis han ikke får gjennomslag for budsjettbevilgningene. Det kan bety at han setter militære styrker til reise grensemuren uten godkjennelse av Kongressen, skriver The Guardian.

Nå påvirker påvirke situasjonen også presidentens besøk til Europa denne måneden. Torsdag kveld meddelte Trump sa at han vil droppe besøket til Verdens økonomiske forum i Davos senere i måneden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne omstridte typen kan ha sørget for at brexit avlyses. I tillegg får han kjeft for et klistremerke på bilen han kjører
02:53
Publisert: