I midten av desember opplyste Det hvite hus at Donald Trump vil delta på den internasjonale konferansen i Davos, som går av stabelen 22. til 25. januar.

Men torsdag uttalte presidenten at dersom nedstengningen, som trådte i kraft 22. desember i fjor da budsjettet ble blokkert av president selv, fortsetter, vil han ikke dra til Sveits.

Senere samme dag offentliggjorde presidenten på Twitter at han velger å ikke reise østover.

Nedstengningen er et resultat av at Trump nekter å vedta noe budsjett som ikke inneholder 5,7 milliarder dollar til bygging av den omstridte grensemuren mot Mexico. Torsdag besøker kan grenseområdet mellom USA og Mexico.

Pressesekretær Sarah Sanders i Det hvite hus opplyste i midten av desember at også Trumps datter Ivanka og utenriksminister Mike Pompeo er blant dem som skal delta. Det skal også Ivankas ektemann Jared Kushner, som er rådgiver for presidenten.

Trump var til stede på Verdens økonomisk forum i Davos i fjor, tross hans kritikk av globalisering og internasjonalt samarbeid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Han kan ha lagt til rette for at Storbritannia ikke kommer seg ut av EU
Men i parlamentet ble det diskusjon om klistremerket som sitter på bilen han kjører – og hvis bil det egentlig er.
02:53
Publisert: