– Vi er villige til å sette oss ned uten forhåndsbetingelser og diskutere en ny vei videre, en rekke skritt som kan gjøre Iran til et mer normalt land, sa Esper i et intervju med CBS søndag.

Like etter tvitret Trump en ny advarsel til Irans ledere.

– Drep ikke deres demonstranter, sier Trump og advarer om at verden og USA følger med på hva som skjer i landet.

Det har vært protester i flere iranske byer mot regimet etter at militæret erkjente at de ved en feil skjøt ned et passasjerfly.

Amerikanere flest misliker Trumps Iran-politikk

Et flertall av amerikanerne misliker president Donald Trumps politikk overfor Iran, viser ny meningsmålinger.

56 prosent av de spurte misliker måten Trump håndterer USA forhold til Iran på, mens 43 prosent støtter presidentens politikk, viser en måling Ipsos har utført for ABC News.

52 prosent mener også at det amerikanske attentatet på den iranske generalen Qasem Soleimani har gjort USA mindre trygt, mens 25 mener at det har gjort landet tryggere. 22 prosent tror ikke det utgjør noen forskjell.

73 prosent av de spurte er svært eller noe bekymret for at Trumps Iran-politikk vil ende med krig, mens 27 prosent sier at de ikke er svært eller noe bekymret for dette.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.