Lekkasjene fra Det hvite hus om livet og hvordan politikken utformes under president Donald Trump begynner nå å strømme på. Flere lekkasjer antyder nå at Trumps egne folk er bekymret.

Avisen Huffington Post skriver at Trump ringte sin Nasjonale sikkerhetsrådgiver, den pensjonerte generalen Mike Flynn, klokken tre om natten. Trump var i villrede, og han spurte Flynn om en svak eller sterk dollar er bra for amerikansk økonomi?

I stedet for å ringe en av de mange businesslederne han har hyret inn fra Wall Street, ringte han altså Flynn. Flynn er etterretningsekspert, ikke ekspert på makroøkonomi.

Trump har de siste dagene langet ut mot blant andre Japan, Kina og Tyskland, og beskyldt dem for å drive valutamanipulasjon på bekostning av USA.

Sover lite

I et intervju med Fox News-reporter Bill O’Reilly onsdag forteller Trump om sitt nye liv, der han jobber lange dager, ofte med bare fire-fem timer søvn per døgn.

Trump forteller at han jobber til midnatt eller klokken ett om natten, sover litt, står opp i femtiden og spiser, leser aviser og ser nyheter på tv.

Han forteller videre at han er overrasket over «størrelsen, omfanget av alt», og at å være president kan være en «surrealistisk opplevelse på en spesiell måte».

Avviser lekkasjer

Avisen The New York Times kjørte søndag en større sak basert på lekkasjer fra de indre gemakker i Det hvite hus.

Der kom det blant annet frem at Trump omgir seg med en svært liten krets medarbeidere, der seniorrådgiver Steve Bannon trekker i trådene.

Det fremgår også av artikkelen at flere av medarbeiderne er bekymret over at Trump ikke setter seg inn i sakene, og at han stort sett henter bakgrunnsinformasjonen fra tv-show.

De er også urolige over at nye tiltak iverksettes uten at de er utredet og gjennomtenkt. Som det omstridte innreiseforbudet fra syv muslimske land, som domstolene raskt satte en stopper for.

Trump har beskrevet alle slike lekkasjer som «fake news», altså falske nyheter. Han angrep artikkelen i The New York Times på Twitter og beskyldte avisen for å «finne opp historier og kilder».

Kellyanne Conway, utenfor Det hvite hus.
Kellyanne Conway, utenfor Det hvite hus. (Foto: Andrew Harrer/Bloomberg)

Trump har også gjentatte ganger beskyldt tv-kanalen CNN og andre presseorganer for «fake news». Men i et intervju med CNN denne uken sa Trumps ledende medierådgiver Kellyanne Conway at hun ikke mener CNN farer med falske nyheter.

Conway måtte også svare for en rekke påviselige løgner og uetterretteligheter fra presidenten. Blant annet Trumps påstand om at media ikke dekker terror, og at mordraten i USA nå er den høyeste på 47 år. Det siste er påviselig feil ifølge all offisiell statistikk.(Vilkår)

Er dette plastikkposens erstatter?
Med havet full av plastikksøppel kan den indonesiske entreprenøren Kevin Kumala ha funnet miljøproblemets løsning - Cassava.
01:59
Publisert: