Det kom 16,8 millioner nye søknader om dagpenger de første tre ukene før påske, noe som er soleklar ny rekord.

Tallene for sist uke tikket inn nesten helt på skjema. På forhånd var det ventet at det kom 5,2 millioner nye dagpengesøknader i påskeuken.

Ti år med jobbskaping er dermed borte på fire uker, ifølge beregninger fra Bloomberg.

Samtidig som jobbtallene kom andre makrotall som var mye verre enn ventet. Philadelphia Federal Reserve Bank-indeksen på industriproduksjonen var minus 56,6 poeng i april, mot en ventet indeks på minus 30 poeng, ifølge Direkt Makro. Det er det laveste nivået siden 1980.

Boligbyggingen i USA var ned 22,3 prosent i mars på månedsbasis, til en sesongjustert årlig takt på 1.216.000 boliger. Det var på forhånd ventet en nedgang på 18,7 prosent til en årlig takt på 1,3 millioner boliger, ifølge Direkt Makro. Antallet nye boligbyggingstillatelser falt med 6,8 prosent på månedsbasis i perioden til en årlig takt på 1.353.000. På forhånd var det ventet en nedgang på 10,5 prosent.

Børsene har vært nærmest upåvirket av de dramatiske ledighetstallene. Fra midten av mars er Wall Street markant opp, samtidig som ledigheten har skutt i været.

De amerikanske børsene åpnet litt opp torsdag ettermiddag etter de siste jobbtallene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.