Det kom nøyaktig 3,169 millioner nye søknader om dagpenger i USA forrige uke. Tallene var altså litt dårligere enn ventet.

Til sammen har nå 33,5 millioner amerikanere meldt seg som arbeidsledige med første gangs krav om dagpenger på syv uker, siden koronakrisen startet.

Dette er selvsagt ny rekord i moderne tid, men trenden er nedadgående, og uken før meldte det seg 3,8 millioner nye ledige.

Tall offentliggjort onsdag viste at det forsvant vel 20,2 millioner jobber i privat sektor i april. Det er knyttet stor spenning til de offisielle månedstallene for hele det amerikanske arbeidsmarkedet, som kommer fredag.

Normalt omtales de månedlige jobbtallene som «månedens viktigste tall». Men dette er ikke lenger tilfelle under koronakrisen. Investorer, analytikere og økonomer er nå mer opptatt av å se fremover, ikke bakover, og spenningen knytter seg nå til gjenåpningen av økonomien.

En time før børsene åpner ligger de amerikanske børsene an til å åpne pent opp, rundt halvannen prosent, mer enn nok til å ta igjen for nedgangen onsdag. Oppløftende eksporttall fra Kina og høyere oljepris løfter stemningen på Wall Street.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.