Siden koronakrisen rammet amerikansk økonomi som en slegge i slutten av mars har nå vel 40,6 millioner amerikanere søkt om dagpenger for første gang.

Tallene de siste ukene er dramatiske, og historisk dårlige. Ikke siden depresjonen på 1930-tallet har man sett noe lignende. Men trenden er for nedadgående, og siden toppen med 6,6 millioner nye ledige i uken i begynnelsen av april har antall nye dagpengesøknader jevnt og trutt gått ned.

Endelig antall nye ledige sist uke klokket inn helt etter skjema, på 2,123 millioner.

Reviderte annualiserte økonomiske veksttall for første kvartal, målt i brutto nasjonalproduktet (bnp), endte litt svakere enn ventet på minus fem prosent, mot en prognose på 4,8 prosent.

Ordreinngangen for såkalte varige goder for april var litt mindre ille enn ventet, minus 17,2 prosent, mot ventet minus 19 prosent.

Det ligger an til en meget blandet åpning på de amerikanske børsene torsdag. Dow Jones ser ut til å åpne markant opp, og Nasdaq rett ned, mens S&P 500 vil åpne omtrent uendret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.