– Jeg håper han vil bli husket som en énperiodespresident som ikke kastet landet inn i en nedadgående spiral vi i ikke kan komme ut av, sier president Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver i et intervju med ABC News.

Høstens valg kan være siste sjanse til å redde USA fra de svært skadelige følgene av Donald Trumps presidentskap, sier Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton i et intervju med ABC News.
Høstens valg kan være siste sjanse til å redde USA fra de svært skadelige følgene av Donald Trumps presidentskap, sier Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton i et intervju med ABC News. (Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB Scanpix)

Bolton sier han er helt sikker på at landet kan komme seg videre fra én periode, men at to kan bli for mye.

I intervjuet og i boken «The Room Where It Happened», som slippes tirsdag, karakteriserer Bolton Trump som «makeløst uvitende», og en som tar «uberegnelige» og «irrasjonelle» avgjørelser.

Ifølge Bolton er presidenten ikke i stand til å skille sine personlige og politiske interesser fra landets. I tillegg mener Bolton at han lar seg manipulere av andre statsledere.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.