USAs president Donald Trump vil komme med en kunngjøring i løpet av de kommende dagene knyttet til kinesiske programvareselskaper som administrasjonen anser som en trussel mot USAs nasjonale sikkerhet.

Det sier landets utenriksminister Mike Pompeo i et intervju med Fox News søndag, ifølge CNBC.

Pompeos uttalelser kommer to dager etter Trump sa han vil forby den populære videoappen TikTok, som er eid av kinesiske Bytedance.

Trekker frem TikTok og Wechat

Pompeo skal ha trukket frem både TikTok og delingsappen Wechat i intervjuet med Fox News, og sagt at de sender data direkte til det kinesiske kommunistpartiet.

– I lang tid har USA bare sagt «Altså, hvis vi bare har det gøy med det, eller et selskap kan tjene penger på det, så lar vi det skje». President Trump har sagt «Nå er det nok», sier Pompeo.

– Og vi skal ordne det. Derfor vil han ta grep i de kommende dagene med henblikk på et bredt spekter av nasjonale sikkerhetsrisikoer knyttet til programvare som er knyttet til det kinesiske kommunistpartiet, sier utenriksministeren.

Oppkjøpssamtaler lagt på is

Både TikTok og Wechat-utvikler Tencent har sagt at brukernes data holdes privat, ifølge CNBC.

Mens det er blitt spekulert i om TikTok vil selge sin amerikanske virksomhet, er Microsoft over helgen blitt trukket frem som en mulig kjøper. Samtalene mellom Microsoft og TikTok-eier Bytedance skal imidlertid være lagt på is i påvente av en kunngjøring fra presidenten, ifølge Wall Street Journal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.