På en pressekonferanse i anledning årets møte i Folkekongressen sa sentralbanksjef Yi Gang at dette har vært drøftet i handelssamtalene med USA, og at det er enighet om at dette ikke er tema lenger i forhandlingene.

– La meg understreke her at vi aldri vil bruke vekslingskursen for konkurranseformål, og at vi aldri vil bruke vekslingskursen for å øke Kinas eksport eller som et verktøy for å håndtere en handelskonflikt, sa Yi. Han påpekte at bankens mål er en stabil yuan.

USAs president Donald Trump har lenge beskyldt Kina for å manipulere vekslingskursen for å øke eksporten, og under forhandlingene har USA krevd forsikringer om at Kina ikke devaluerer.

Yi påpekte imidlertid at USAs sentralbank aldri har anklaget Kina for å manipulere valutaen.

Det har kommet motstridende signaler om hvordan det går med forhandlingene mellom USA og Kina etter at USA i fjor innførte toll på store mengder kinesiske varer og truet med å øke tollen ytterligere fra 1. mars. Kina svarte med å innføre toll på mange amerikanske produkter.

USA har dempet forventningene om at en avtale snart er klar, mens en kinesisk talsmann sa nylig at de er optimistiske.

USA krever bedre tilgang til det kinesiske markedet, mindre underskudd i handelen med Kina, bedre beskyttelse for patentrettigheter og en slutt på at amerikanske selskaper må overlevere teknologikunnskap om de vil investere i Kina.

Trump kunngjorde i februar at fristen 1. mars var utsatt slik at forhandlingene kan fortsette på ubestemt tid.

DNs børskommentator knuste Trøim og Sissener i vinveddemål – og fikk en kashmir-genser i forsinkelsesrente fra Sissener
Slik bedømmer DNs vinekspert Merete Bø premiene.
05:30
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.