Den kinesiske presidenten Xi Jinping skal besøke USAs president Donald J. Trump på hans luksusanlegg Mar-a-Lago i den amerikanske delstaten Florida i april. 

Det skriver nettstedet Axios, og viser til tjenestemenn med kjennskap til planleggingen.

Besøket skal trolig finne sted 6.–7. april.

Etter at Trump vant valget hisset han på seg verdens største økonomi blant annet ved å si at han ikke nødvendigvis ville være bundet av «ett Kina»-politikken. Politikken innebærer at det i prinsippet kun finnes ett Kina, som omfatter Taiwan, selv om Taiwan i praksis har fullt selvstyre. 

I desember brøt Trump med diplomatisk protokoll da han mottok en gratulasjonssamtale over telefon fra Taiwans president, noe som også vekket vrede hos kineserne.

Trump har senere bekreftet at han ønsker å opprettholde «ett Kina»-politikken. 

Trump har tidligere uttrykt seg svært kritisk mot Kina, som han anklager for å drive med ulovlig valutamanipulering og å ikke ta ansvar nok for å hindre Nord-Koreas aggressive rakettoppkskytninger. Trump brukte store deler av presidentvalgkampen til å true med handelskrig med Kina og å skylde på landet for at mange amerikanske jobber har forsvunnet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

New York Times-redaktør: – Vi er ikke folkets fiende, og vi kan ikke la twitter-meldingene til Trump påvirke hvordan vi dekker ham
New York times redaktør Dean Baquet er på South by Southwest og snakker om Trump-dekningen.
03:58
Publisert: