Det hvite hus, samt partiene i Kongressen er enige om en krisepakke på 2.000 milliarder dollar som skal hjelpe den amerikanske økonomien i møte med koronakrisen.

Det melder flere amerikanske medier, blant annet Washington Post.

Før krisepakken trer i kraft må den vedtas i begge hus i den amerikanske nasjonalforsamlingen, men det er ventet at den vil vedtas raskt, nå som partene er enige.

– Mine damer og herrer, vi har en avtale, sa Eric Ueland som er politisk rådgiver med ansvar ansvarlig for lovgivning i Det hvite hus, da han møtte pressen klokken 01.00 lokal tid.

Finansminister Steven Mnuchin (til venstre) møtte pressen klokken 01.00 lokal tid, sammen med Eric Ueland som er politisk rådgiver med ansvar ansvarlig for lovgivning i Det hvite hus.
Finansminister Steven Mnuchin (til venstre) møtte pressen klokken 01.00 lokal tid, sammen med Eric Ueland som er politisk rådgiver med ansvar ansvarlig for lovgivning i Det hvite hus. (Foto: Patrick Semansky/AP/NTB Scanpix)

Forhandlingene har tatt fem dager, og beskrives som intense. Inntil nå er to tidligere forslag nedstemt.

Investeringer tilpasset krigstid

Pakken er uten sidestykke, og tilsvarer omtrent 22.000 milliarder norske kroner. Dette er mer enn to ganger det norske oljefondet med dagens svake kronekurs.

– Senatet har nådd tverrpolitisk enighet om denne historiske hjelpepakken for denne pandemien. Dette er investeringer i vår nasjon på et nivå vi ser i krigstid, sa lederen for den republikanske majoriteten i senatet, Mitch McConnell da han talte kort tid etter at enigheten var oppnådd.

Slik påvirker koronapandemien vår mentale helse
Denne amerikanske legen har ett klart råd til hvordan vi skal komme oss gjennom koronapandemien med vår mentale helse i behold.
00:43
Publisert:

Da understreket han også at senatet formelt ville vedta pakken i løpet av onsdag, ifølge Politico-reporter Andrew Desiderio.

Børsoppgang i påvente av pakken

Krisepakken skal lette på de enorme utfordringene amerikanske næringsliv og amerikanske borgere står overfor, nå som koronaviruset har begynt å spre seg for fullt i landet og økonomien stenger delvis ned.

Det har vært ventet at Det hvite hus og de to partiene ville komme til enighet, og de viktige indeksene hadde steget helt ellevilt da de amerikanske børsene stengte tirsdag, med industriindeksen Dow Jones opp hele elleve prosent. Også i Asia har børsoppgangen fortsatt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.