Etterforskerne skal nå granske om legemiddelselskapene med overlegg har oversvømt samfunnet med smertestillende opioider, melder Wall Street Journal.

Lovene som tas i bruk, blir vanligvis brukt mot narkolangere, ifølge avisens kilder.

Etterforskningen innebærer nye juridiske problemer for selskapene som beskyldes for å ha bidratt til det svært høye antallet overdosedødsfall knyttet til smertestillende medisiner i USA. De er fra før omfattet av flere sivile søksmål.

Minst seks selskaper har bekreftet at de har blitt stevnet for retten av den føderale statsadvokaten i Brooklyn. Det dreier seg om legemiddelselskapene Teva Pharmaceutical Industries, Mallinckrodt PLC, Johnson & Johnson og Amneal Pharmaceuticals.

I tillegg er distributørselskapene AmerisourceBergen og McKesson omfattet av saken, ifølge den amerikanske finansavisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.