USA-president Donald Trump skulle etter planen reise til Storbritannia neste måned for å åpne USAs nye ambassade i London.

Dette har han imidlertid ikke spesielt lyst til å gjøre.

– Grunnen til at jeg avlyser turen min til London er at jeg ikke er en stor fan av at Obama-administrasjonen har solgt kanskje den best plasserte og fineste ambassaden i London for småpenger bare for å bygge en ny en på et sted langt unna for 1,2 milliarder dollar. Dårlig avtale. Ønsket at jeg skulle klippe snor-Nei!, skriver Trump på Twitter.

– Ville blitt protester

London-borgermester Sadiq Khan viser imidlertid til en annen årsak til Trumps avlysning.

–Mange i London har sagt tydelig ifra om at Donald Trump ikke er velkommen her så lenge han har en så splittende agenda, sier Khan.

–Det ser endelig ut til at han har fått med seg den beskjeden.

Et besøk fra Trump ville «uten tvil blitt møtt med omfattende fredelige protester» sier han videre. Avisen The Guardian skrev også, med henvisning til regjeringskilder, at Trump ikke ville reise til London av frykt for å bli møtt med masseprotester.

Daily Mail skriver at Trump avlyste fordi han er redd for å ikke bli tatt godt imot. Begge avisene skriver at det blir utenriksminister Rex Tillerson som kommer til London for å foreta den offisielle åpningen av USAs nye ambassade.

May sier han er velkommen

Det var statsminister Theresa May som i fjor inviterte Trump til statsbesøk til Storbritannia. Men mange aktivister har varslet at de vil demonstrere mot besøket, mens flere folkevalgte politikere ville gjøre det de kunne for å nekte presidenten å tale i Parlamentet.

Mange briter har også sagt at det vile være pinlig for dronning Elizabeth å måtte ta imot Trump til audiens på Buckingham Palace.

En talsperson for Theresa May sier imidlertid fredag klart ifra at Trump er hjertelig velkommen i London, og at Trump har akseptert invitasjonen om å komme på statsbesøk til Storbritannia, selv om endelig dato ennå ikke er fastsatt. Videre sier han at åpningen av USAs ambassade er et internt anliggende for dem.

–USA er en av våre eldste og mest verdifulle allierte, og vårt sterke og dype partnerskap vil fortsette, sier han.

Også utenriksminister Boris Johnson sier han ønsker besøk av Trump, og klandrer Khan og Labour-leder Jeremy Corbyn for presidentens avlysning.

–USA er den største investoren i Storbritannia, men likevel virker det som om Khan og Corbyn vil gjøre alt i sin makt for å ødelegge dette forholdet, skriver han på Twitter.(Vilkår)