– Gratulerer senator Cindy Hyde-Smith med den store SEIEREN i storslåtte Mississippi. Vi er alle stolte av deg, skrev presidenten på Twitter.

Hyde-Smith slo tirsdag demokraten Mike Espy i en overraskende tett valgkamp. Mississippi er vanligvis en trygg stat for republikanske kandidater, men et videoklipp av Hyde-Smith som fortalte publikum at hun er åpen for å «delta i en offentlig henging», har gitt henne mange motstandere.

Beklaget uttalelse

Mississippi har en lang historie med lynsjing av afroamerikanere.

Valget i Mississippi måtte gå til ny runde, der Hyde-Smith inntok en langt mildere tone. Hun beklaget for uttalelsen og sa hun aldri mente å såre noen.

53 av 100 seter

Demokraten Espy sier på sin side at han er stolt av sin «historiske valgkamp» og takket tilhengere for støtten. Han tilføyer også at han har ringt Hyde-Smith og gratulert henne med seieren.

Hyde-Smiths seier sørger nå for at republikanerne har 53 av 100 seter i Senatet. Dermed utvider de flertallet i Senatet til tross for at partiet mistet flertallet i Representantenes hus.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se bildene av alle Oslo-bygårdene Ivar Tollefsen eier – på ett minutt
Ivar Tollefsen er Oslos største private boligeier.
01:00
Publisert: