Innholdet i pressemeldingen fra Trump-administrasjonen kom litt overraskende, etter at flere medier hadde meldt at USA forberedte en presidentordre om å trekke seg helt fra den nordamerikanske frihandelsavtalen.

Ifølge pressemeldingen skal Trump i en telefonsamtale med Mexicos president Enrique Pena Nieto og Canadas statsminister Justin Trudeau ha gått med på at «NAFTA ikke skal avbrytes nå».

–I stedet er lederne enige om å raskt sette i gang reforhandlinger av NAFTA-avtalen til fordel for alle lendene, heter det i uttalelsen.

Tidenes dårligste

Trump har tidligere kalt NAFTA «tidenes dårligste» handelsavtale. Pipa har fått en litt annen lyd nå.

– Det er mitt privilegium å få oppdatert NAFTA gjennom forhandlinger, sier Trump.

– Det er en ære å ha med både president Pena Nieto og statsminister Trudeau å gjøre, og jeg tror sluttresultatet vil gjøre alle tre land både bedre og sterkere, sier han.

Press

The New York Times hadde tidligere meldt at Trump trolig ville signere en presidentordre om å trekke USA ut av den 23-årige handelsavtalen, i et forsøk på å legge press på både Mexico og Canada.

I tillegg til å kritisere NAFTA generelt har Trump senest onsdag pålagt canadisk tømmer toll og anklaget Canada for å være veldig tøffe mot USA.

I januar trakk Trump USA ut av handelsalliansen Trans-Pacific Partnership (TTP).

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump forlot rommet før han fikk signert
USAs president Donald Trump forlot møtet med pressen før han fikk skrevet under på presidentordrene han var kommet for å signere.
00:35
Publisert: