Rettssaken mot «El Chapo» har pågått i tre måneder. Seks dager etter at juryen trakk seg tilbake, var kjennelsen klar.

Den 61 år gamle meksikaneren ble tirsdag kjent skyldig i alle de ti tiltalepunktene. Det er ikke klart når straffeutmålingen kommer, men han risikerer fengsel på livstid.

Mexicaneren var tiltalt for narkotikasmugling, brudd på våpenloven, hvitvasking av penger og å drive et omfattende internasjonalt narkonettverk. I tillegg har han vært ansvarlig for flere drap og kidnappinger.

Han har tidligere vært fengslet i hjemlandet Mexico, og han har rømt fra fengsel flere ganger. Han ble pågrepet igjen i Mexico i 2016 og utlevert til USA i januar i 2017.

Påtalemyndigheten mener han har vært ansvarlig for smugling av minst 200 tonn kokain til USA og stått bak en bølge av drap i konflikter med andre narkotikakarteller.

Over 50 vitner har forklart seg i løpet av rettssaken, men «El Chapo» selv har ikke villet forklare seg. Og mens aktoratet har brukt tre måneder på å legge fram bevis og begrunne tiltalen, brukte Guzmans advokater kun en halv time på sitt forsvar.

Det siste publisert bildet av «El Chapo», distribuert at statsadvokaten i Mexico sommeren 2015.
Det siste publisert bildet av «El Chapo», distribuert at statsadvokaten i Mexico sommeren 2015. (Foto: Handout via Reuters/NTB scanpix)

Mexicaneren var tiltalt for narkotikasmugling, brudd på våpenloven og hvitvasking av penger i tillegg til å drive et omfattende internasjonalt narkonettverk samt for å være ansvarlig for flere drap og kidnappinger.

Han har tidligere vært fengslet i hjemlandet Mexico, og han har rømt fra fengsel flere ganger. Han ble pågrepet igjen i Mexico i 2014 og utlevert til USA i januar i 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Harrison Ford refset Donald Trump
På World Government Summit i Dubai, kritiserer Ford verdensledere som ikke tar klimatrusselen på alvor, blant annet egen president.
01:16
Publisert: