Mandag ble det kjent at USAs president Donald Trump skal besøke grenseområdene mellom USA og Mexico som et ledd i det som har seilt opp som hans viktigste sak: bygging av en mur langs grensen. Han har sagt han vil tale til folket om det han beskriver som en «krise» langs grensen.

Forut for torsdagens reise skal presidenten holde en såkalt «prime time address» – altså en tale i beste sendetid. Den skjer natt til onsdag klokken 21 amerikansk tid. For norske morgenfugler betyr det sendestart klokken 03 natt til onsdag.

I USA blir det mange muligheter til å få den med seg. Der har ABC, CBS, CNN, Fox News Channel, Fox Business Network, MSNBC og NBC bekreftet at de ønsker å vise talen, skriver nyhetsbyrået AP.

Det er ikke oppgitt hvor lenge Trump vil prate, men Nancy Pelosi, lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, og Chuck Schumer, demokratenes leder i Senatet, krever at de får tilsvarende mye taletid etter Trump har gått av luften. De frykter presidentens tale vil være full av feilinformasjon, heter det i en felles uttalelse.

Grensemuren er årsaken til den delvise nedstengningen i statlig sektor i USA. President Trump krever nemlig at det settes av fem milliarder dollar til byggingen av grensemuren i statsbudsjettet, noe Pelosi og demokratene ikke vil godta.

Nedstengningen har foreløpig vart i 18 dager – den nest lengste i amerikansk historie. Den lengste stammer fra 1995, og varte i 21 dager, skriver Washington Post.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.