Wall Street Journal publiserte torsdag en artikkel om at Cohen i 2015 skal ha betalt sjefen for det lille teknologiselskapet RedFinch Solutions for forsøk på å påvirke to meningsmålinger.

Det dreide seg angivelig om en nettbasert CNBC-måling om viktige næringslivsledere i 2014, og en nettbasert undersøkelse av populariteten til potensielle presidentkandidater året etter.

Cohen skriver på Twitter at han utbetalte pengene på ordre fra Trump selv.

– Jeg angrer virkelig på min blinde lojalitet til en mann som ikke fortjener det, tvitrer advokaten.

– Penger i pose

RedFinch Solutions-sjefen John Gauger hevder imidlertid at han fikk mindre penger enn avtalt. Egentlig skulle han fått 50.000 dollar, men i stedet skal han ha mottatt en Walmart-pose med mindre enn 13.000 dollar i kontanter. I posen lå det angivelig også en boksehanske som Cohen hevdet hadde blitt brukt av en brasiliansk kampsport-stjerne.

Cohen bestrider dette og sier Gauger mottok en sjekk med det aktuelle pengebeløpet. Advokaten skal ha fått pengene tilbakebetalt fra Trumps selskap.

– Uten troverdighet

President Donald Trumps nåværende advokat Rudy Giuliani sier til Wall Street Journal at Cohen forsøkte å få tilbakebetalt mer penger enn han utbetalte til Gaugers selskap.

– Er det én ting som er blitt brakt på det rene, så er det at Cohen er fullstendig uten troverdighet, sier Giuliani.

Cohen ble i fjor dømt til tre års fengsel for blant annet ulovlig valgkampfinansiering. Advokaten har tilstått å ha utbetalt «hysjpenger» til en pornostjerne og en tidligere Playboy-modell som begge hevder å ha hatt sex med Trump i 2006.

Presidentens tidligere advokat skal etter planen vitne under ed i en høring i Kongressen i februar. Han har lovet å gi en «fullstendig og troverdig» fremstilling av sitt tidligere arbeid for Trump.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Student Synne Håland (23): – Jeg skulle ikke ha barn. Sa jeg ...
Nordmenn venter lenger med å få barn. Ekspert ser tegn til en ny type usikkerhet.
02:25
Publisert: