Det var bred tverrpolitisk støtte for å fjerne symbolet fra flagget til delstaten sør i USA. Den republikanske guvernøren Tate Reeves sier han vil skrive under lovforslaget, og delstatsflagget mister den offisielle statusen det har hatt så snart han gjør det.

Vedtaket ble først stemt gjennom i Representantenes hus med 91 mot 23 stemmer. Noen timer senere stemte Senatet med 37 mot 14 stemmer for lovforslaget.

Library of Congress viser livet til kvinnen som satte i gang menneskerettighetsbevegelsen i USA
Rosa Parks nektet å gi bussetet sitt til en hvit mann i 1955. Hendelsen satte i gang store protester mot raseskillet.
00:37
Publisert:

Flagget ble endret for mer enn hundre år siden av politikere som var overbevist om den hvite rases overlegenhet. Endringen skjedde en generasjon etter at sørstatene tapte den amerikanske borgerkrigen.

Innvendingene mot delstatsflagget har økt den siste tiden i kjølvannet av protestene mot rasediskriminering i USA. I Mississippi er 38 prosent av befolkningen svarte, og flagget er i stor grad regnet som rasistisk.

Mississippi er den eneste delstaten i USA som har sørstatssymbolet som del av det offisielle flagget. Georgia tok det bort i 2003.

En kommisjon skal nå foreslå et nytt flagg som skal inneholde ordene «In God We Trust», og velgerne skal ta stilling til forslaget i valget i 3. november.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.