I februar kunngjorde L Brands og Sycamore Partners at sistnevnte skulle kjøpe 55 prosent av aksjene i Vicotria's Secret for 525 millioner dollar – tilsvarende knapt 5,7 milliarder kroner med dagens dollarkurs. Oppkjøpet inkluderte avdelingen for eksklusivt undertøy og kosmetikkdivisjonen Victoria's Secret Beauty, og varemerket Pink som er rettet mot unge jenter.

Rett etter at avtalen ble kunngjort kom koronakrisen for fullt, og rammet også Victoria's Secret som har måttet stenge butikker verden over.

Oppkjøpsfondet Sycamore Partners vil nå å trekke seg fra hele oppkjøpet, og har gått til retten i Delaware for å få annullert handelen. Sycamore mener tiltak L Brands har tatt i forbindelse med koronakrisen gir grunn til å heve kjøpet, og viser konkret til at husleie for april ikke er betalt.

L Brands avviser på det sterkeste disse påstandene og sier ifølge Marketwatch at de vil forfølge alle rettslige midler for at Sycamore oppfyller sine juridiske forpliktelser i henhold til kjøpekontrakten.

Handelen med L Brands på New York-børsen ble onsdag stanset etter at aksjen falt med over 20 prosent. L Brands-aksjen har stupt med over 60 prosent det siste året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.